fredag 11. mars 2011

10/52 Tema "Forlatte steder"

Jeg vet om et forlatt sted. 
I dag kjørte jeg dit og tok bilder av det.
Dette ble resultatet. En detalj fra det forlatte stedet. 
Det som slår meg når jeg ser dette bildet, er at det faktisk ikke virker forlatt. 
Vinduetne ser ut til å ha menneskelige trekk. 
Jeg syns at "ansiktet " viser en dyp fortvilelse
 - kanskje fordi det er forlatt....?
Se hvordan de andre har tolket temaet: :)

Jelrik Nylund-van Berkel: Windoweyes
Sonja Elisabeth Middelhuis: Forlatte steder
Anne: Naust i fjæra
Vibeke Prestmo Valestrand: Rusten holk

19 kommentarer:

 1. Liker dette. Fargene og mønsteret i bildet gir en forlatt følelse så der treffer du godt :)

  SvarSlett
 2. Oijjj, jeg ser 2 skikkelser med engang, så skummelt da. Ser jo at det ikke er det, men typisk med forlatte steder, at man ofte får en fornemmelse om at det ikke er helt forlatt liksom alikevel. Kjempespennende temabilde, flott levert Sonja :-)

  SvarSlett
 3. Flott bilde Sonja - passe skeivt, fin rustikk i fargene og greit utsnitt :)

  SvarSlett
 4. EN super løsning på uketema Sonja.Spennede vindu i Forlatt hus, småskummelt, og litt ekstra morsomt med en bit av gardinene som vil forlate d forlatte.;O)

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Aldeles nydelig, selv om der er slitt og gammelt. Sjarmerende ansikt!

  SvarSlett
 7. Jeg fjernet en kommentar her hos deg jeg, for jeg trodde det var feil å kommme inn til DEG på hovedkommentaren på 10/52! Men sånn er det visst???Jeg forsøker å melde meg på her,men det går ikke? Kunne vært greit om dere forklarte hvordan det skal gjøres. Men jeg forøker her likevel!
  http://somdagenegr.blogspot.com/2011/03/dolk-pa-forlatte-steder.html
  God helg!

  SvarSlett
 8. Så fint at jeg fant deg !!! Takk for et minnerikt, litt skummelt møte med en fortid. Liker godt slike bilder, og oppsøker gjerne slike steder, jeg også. Gleder meg til mer fra deg!!

  SvarSlett
 9. Tusen takk for hyggelige kommentarer til alle over her! =) Ha en fin dag alle sammen! =)

  SvarSlett
 10. Jøsses, de er alt i gang med påska kan du jo se :-) gule gardiner og greier, he he

  Men du har så rett, forlatt og trist, "for folk trenger hus og hus trenger folk", men FOR! et bilde du allikevel har fanget.
  Det er noe helt spesiellt med disse gamle husa, de har en sjarme som overhode ikke finnes i nye, ja ja, det synes nå jeg da :-) men har vel aldri bodd i et og kjent at det har trekt fra både her og der :-)

  God helg videre til deg, og da venter nå bare vi to på neste ukesoppgave, arti ja! :-)

  SvarSlett
 11. Tusen takk, Anne for en levende og fin kommentar! Neste ukes tema er lagt ut - av meg! =)=) Håper at jeg har gjort det riktig! =P

  SvarSlett
 12. Kult at huset gjemmer seg bak en gardin av grener. Litt skjult for verden utenfor ligger huset som gjemmer sin historie. Flott detaljert bilde og morsomt at vi følte det samme med disse gamle vinduene. Slike steder må man bare føle litt ubehag, bare da er bildet komplett :-)) veldig fint bidrag!

  SvarSlett
 13. Takk for hyggelig kommentar, Jelrik! =)=)

  SvarSlett
 14. Uff. Dette var virkelig et trist bilde. Ikke bare er et hus som en gang stod nybygget og som noen for første gang flyttet inn i. Spente på hva dagene, ukene, månedene og årene foran ville bringe. Nå knuste ruter, flasset maling og i det hele tatt. Bildet ditt utstråler denne tristheten. Syns du har fått fram detaljene i forfallet så flott. Det dominerende grå brutt av slitt gult både ute og inne. Et veldig betegnende bilde for ukens utfordring.
  (Kan jeg samtidig få lov til å ytre et ønske: Kan du tilpasse kommentarmuligheten slik at de av oss som ikke bruker Google eller noen av de andre valgmulighetene fast kan få legge inn kommentar? Please.

  SvarSlett
 15. Hei Ståle! Så fin og utfyllende kommentar! Takk for at du orker!
  Selvsagt kan jeg tilpasse kommentarmuligheten! Jeg er så klønete på dette feltet at jeg ikke engang vet at du/dere får problemer med disse tingene...=P. Skal prøve nå! =) Takk for at du sa i fra om dette!=)

  SvarSlett
 16. eh, Ståle..... hvordan gjør jeg det????

  SvarSlett
 17. Prøv Dashboard - Comments. Der er det nok en instilling for å tillate å kommentere med nettsted og navn, som mange blogspot profiler har.

  On-topic:
  Fint bilde. Det er litt kaotisk med alle grenene foran motivet, men det syntes jeg egentlig ikke gjorde så mye, for det bare forsterker inntrykket av hvor forlatt dette egentlig er. Er det rester av gardinen i grenene, eller er det noe annet?

  (så var det å velge profil da. Nå har jeg ihvertfall fått satt opp blogger profilen min slik at den skal fungere bedre. Skal fikse OpenId til å fungere mot flere nettsteder også. Klok av skade tar jeg alltid en kopi av kommentaren min når jeg skal kommentere på blogspot.

  SvarSlett
 18. At noe så stygt kan være så vakkert. Liker den sterke fargen i det gule mot det avskallede grå og de nakne greinene. Tror det er dette som gjør det styggvarkkert.

  SvarSlett
 19. Forlatt, ingen tvil om det, og forfall til gangs.
  Hvis jeg skal si noe om bildet som sådan så tror jeg det hadde vært lurt å rette det opp en tanke. Ut fra vinkelen bildet er tatt fra så vil ikke linjene være rette i forhold til bildekantene. Men jeg tror det blir mer "riktig" om venstresiden av vinduet var nogenlunde parallell med venstre bildekant. Kanskje.....:)
  Trivelig at du er blitt aktiv på bloggen din nå. ;))

  SvarSlett